Po dvoletnem premoru se bo v juniju v Mozirju odvijalo več tradicionalnih prireditev.

11.6. bo na sejmišču potekala 12. tradicionalna Golažijada, ki jo organizira društvo Pust Mozirski. Na Golažijadi bo mogoče poskusiti golaž tekmovalnih skupin, zavrteti kolo sreče, se preizkusiti v kateri izmed družabnih iger ali zaplesati ob zvokih domačega ansambla.

18.6. se bo mogoče preizkusiti na tradicionalnem Maratonu Savinja in sicer na 7, 14 ali 21 km. Prav tako bo vzporedno potekal tudi Bimbo tek za otroke (600m).

Štart tekov bo na parkirišču pred vhodom v Mozirski gaj, nato po cesti v smeri proti Lokam pri Mozirju. Po 200 metrih pot zavije levo, po cesti ob pomožnem nogometnem igrišču in nato desno proti čistilni napravi Mozirje. Za čistilno napravo trasa zavije levo na nasip ob Savinji in poteka po znamenitem zelenem tunelu do Gozdne šole, tam pa zavije desno v smeri proti Nazarjam. Pot poteka po glavni cesti do križišča pri hotelu Benda, tam pa naravnost po lokalni cesti do Delejevega jeza. Pri jezu trasa obrne nazaj v smer proti štartno-ciljnemu prostoru in nadaljuje skozi Mozirski gaj ter se pri izhodu iz Mozirskega gaja po cesti vrne na izhodišče.

Za 14 in 21 km se preteče dva oz. tri kroge.

25.11. se bo na Sejmišču v Mozirju odvijal tradicionalni Savinja Beer Fest – festival craft piva in gina. Ponovno se bodo predstavili slovenski mali pivovarji, ponudili bodo najboljše slovenske gine, na voljo bo dolična hrana.

Pivovarji, ki pridejo predstavit svoje pivo:
Skubeer, Naboj, Clef, Rikon, Frizi, Barut, Kralj, APE

Gin destilarji:
GGG gin, Brin gin

Ginoteka s slovenskimi gini: Enoteka Mozirje

Hrana bodo mini Okusi Mozirja:
Mozirska koča, Vaflji na palčki