Aktualno2020-07-08T14:46:02+02:00

12. tradicionalna golažijada Mozirje 2022

Tradicionalna prireditev »GOLAŽIJADA 2022«, ki jo organizira društvo Pust Mozirski se bo odvijala dne 11.06.2022 na »Sejmišču« v Mozirju po sledečem programu:

 • 10.00     zbor predstavnikov skupin – žreb in namestitev skupin na delovne prostore
 • 11.30     skupno fotografiranje
 • 12.00     pričetek kuhanja golaža ter prevzem mesa in čebule
 • 12.00 – 16.00     kolo sreče
 • 13.00 – 15.00     družabne igre za nastopajoče in obiskovalce
 • 15.00 – 17.00     ocenjevanje golažev
 • 17.00     proglasitev zmagovalnih ekip (golažev) in dobitnikov nagrad
 • 14.00     zabavni program z domačim ansamblom

Prijavnina za prireditev znaša 40,00 EUR in se plača pred pričetkom same prireditve.

Vsaka skupina je sestavljena:

 • Iz dveh kuharjev

Vse ostale informacije lahko preverite na spletni strani Pusta Mozirskega

25. 05. 2022|

Kolesarska aplikacija Savinjska2Go

Kolesarska aplikacija Savinjska2Go

V Savinjsko šaleški regiji je vzpostavljena  mreža kolesarskih poti v skupni dolžini 800 km. Gre za projekt, ki ga koordinira Razvojna agencija SAŠA, financirajo pa občine Savinjsko šaleške regije. V okviru projekta bodo vse poti označene z enotno signalizacijo. Na voljo sta kolesarski zemljevid, ki ga lahko kupite v turističnih pisarnah, ter brezplačna mobilna aplikacija Savinjska2Go.

Savinjska2Go je kolesarski vodnik po Savinjski. Zajema območje občin Solčava, Luče, Ljubno, Gornji Grad, Rečica ob Savinji, Nazarje, Mozirje, Šmartno ob Paki, Velenje, Šoštanj.

Namenjen je vsem, ki radi odkrivate nove turistične kraje in znamenitosti na dveh kolesih. Aplikacija vsebuje informacije o 54 kolesarskih poteh in več kot 200 različnih zanimivih lokacijah, kot so: Kulturna dediščina, naravne znamenitosti, turistična ponudba, gostišča in prenočišča, turistično informacijski centri, e-polnilniki.

Kolesarske poti so prikazane s podrobnimi informacijami, kot so: dolžina poti, trajanje, težavnost, opis poti, slika oznak, če so na voljo, podatki o nadmorski višini – vključno z višinskim profilom in zanimivimi lokacijami na poti. Za vsako pot lahko preverimo, ali je družinam prijazna, kolikšen del poti poteka skozi gozd, ali pot poteka po glavnih ali stranskih cestah.

Poti si lahko ogledate na podrobni topografski karti (Monolit kartografija, ki se uporablja v številnih GPS navigacijskih napravah in programski opremi).

Podatke o posamezni poti skupaj z zemljevidom lahko shranimo v notranji pomnilnik mobilne naprave. Tako je zemljevide mogoče uporabiti, kadar ni na voljo ustrezne omrežne povezave.

Aplikacijo si lahko brezplačni naložite na svoj mobilni telefon na Savinjska2Go ali preko QR kode.

 

Ana Marinčič, Razvojna agencija Savinjsko šaleške regije

 

28. 04. 2022|

130. obletnica turističnega društva Mozirje

Turistično društvo Mozirje, ki letos praznuje 130. obletnico delovanja je eno najstarejših turističnih društev na Štajerskem. Kot turistično olepševalno društvo Mozirje je bilo ustanovljeno 12. maja 1892 na pobudo zdravnika dr. Žiga Laykaufa. Namen ustanovitve društva pa je bilo olepšati trg in okolico, kar društvo v sodelovanju z različnimi lokalnimi akterji uspešno opravlja že vseh teh 130. let.

Vljudno vabljeni na dogodke, ki so jih pripravili ob svoji častitljivi obletnici delovanja.

28. 04. 2022|

Doživite cvetoče Mozirje s čebelico Gajo

V petek, 8.10.2021, je luč tudi uradno ugledala naša nova aplikacija, nov turistični produkt Mozirja: Doživite cvetoče Mozirje s čebelico Gajo. S tem projektom smo realizirali dolgoletno željo župana, da bi na trg privabili čim več obiskovalcev in jim tako predstavili bogato zgodovino kraja in zgodbe nekdanjih tržanov. Ker je dobila Razvojna agencija SaŠa priložnost za pridobitev sredstev za digitalizacijo kulturne dediščine na tem območju smo jim predstavili nekaj idej in bili izbrani, da realiziramo to idejo. S strokovnima sodelavcema, Matijo Blagojevičem in Katarino Fužir, z bogatim znanjem in zgodbami iz Mozirja, Majo Ratej in sodelavci iz RA SaŠa ter izvajalcem digitalizacije (Art Rebel) smo odlično sodelovali ter naredili simpatičen turistični produkt.
Na otvoritvi smo se zbrali turistični in gostinski ponudniki, predstavniki občine, turistični delavci, sodelavci pri izvedbi digitalizacije, RA Saša in ostali Mozirjani, ki jim turistična ponudba Mozirja nekaj pomeni. Po uvodnem pozdravu vodje TIC-a Jasmine Roter Jager, župana občine Mozirje Iva Suhoveršnika in direktorice Razvojne agencije SaŠa Biljane Škarja nas je po igrificirani poti med trškimi hišami in zgodbami, ki so jih le-te doživele vodila tudi sama čebelica Gaja (ki jo je za to priložnost prijazno ‘oblekla’ Knjižnica Žalec).
19. 10. 2021|

Izposoja koles v TIC Mozirje

V TIC Mozirje smo otvorili novo kolesarsko sezono. Ponovno so za izposojo na voljo 4 električna, 6 navadnih koles in 1 otroško navadno kolo. Priporočamo, da kolesa rezervirate najmanj 1 dan pred želeno izposojo na telefonski številki 070 799 099 ali po elektronski pošti tic@mozirje.si.

Cenik izposoje koles 2021 Cenik izposoje koles ANG

04. 03. 2021|

Nagradni natečaj Doživite cvetoče Mozirje

TIC Mozirje, v sodelovanju z Golte d.o.o. in društvom Mozirski gaj, je letos prvič organiziral nagradni natečaj. Zbiranje prispevkov je potekalo v decembru in januarju, na kulturni praznik, 8. februarja pa smo razglasili zmagovalce.

Udeleženci natečaja so svoje prispevke lahko prispevali v 3 kategorijah:

 1. Fotografski natečaj za najboljšo fotografijo Mozirja,
 2. Literarni natečaj za najboljšo zgodbico ali pesmico o Mozirju in
 3. Najboljši spominek, ki predstavlja Mozirje.

Na fotografskem natečaju je zmagal Sašo Tamše s svojo fotografijo z idilično zasneženih Golt, na natečaju za najboljši spominek pa je zmagala Julija Breznik.

Na literarni del natečaja je prispelo veliko odličnih prispevkov, zato smo se v TIC Mozirje odločili, da bomo poleg 1. nagrade podelili tudi nagrado za deljeno 2. mesto. 1. nagrado je s svojo pesmijo Mesto cvetja – Mozirje osvojil Ali Ernecl, 2. mesto pa sta osvojili Ajda Oblak in Lina Ujčič Vrhovnik.

Vsem udeležencem natečaja se za sodelovanje iskreno zahvaljujemo in jim obenem čestitamo.

 

 

12. 02. 2021|

Zimska pravljica v Mozirskem gaju

Zimska pravljica v Mozirskem gaju je edinstvena v našem prostoru in s svojimi domiselnimi svetlobnimi kreacijami v nas budi veselje in otroško navdušenje, zato so organizatorji veseli, da jo lahko delijo z vami.

Ob raziskovanju nove pravljice boste srečali metulje in cvetlice, ki vas bodo spomnili na to, da prihaja pomlad. Pa umirjene kotičke, kjer se boste lahko prepustili meditaciji. Odkrivali boste simbole zime in si pri stolpu Svea ogledali pletene izdelke, ki jih je ustvaril oče Mozirskega gaja, Jože Skornšek. V aleji lantern boste opazili zgodbe iz vsakdanjega življenja, v Začarani vasi pa vas bodo skozi svoje hišice nagovorile čudovite vile.

Obiščite Zimsko pravljico v Mozirskem gaju in poletite na krilih domišljije, okrašenih s snežinkami, belimi kristali zime in zimske pravljičnosti. Pravljica vas bo odela v čudovito toplo barvitost kar 1.6 milijona čarobnih lučk.

Mozirski gaj je v januarju in februarju odprt vse petke, sobote in nedelje med 16.30. in 20. uro. Zadnji vstop bo mogoč ob 19.30h.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.mozirskigaj.com, da se izognete vrsti pred blagajno, pa lahko vstopnice kupite tudi preko spleta.

 

13. 01. 2021|

Strokovni dogodek projekta LAS Jejmo lokalno: povečanje stopnje samooskrbe v SAŠA regiji: ozaveščanje javnosti

V sklopu projekta LAS Jejmo lokalno, je bil nedavno organiziran spletni strokovni dogodek Povečanje stopnje samooskrbe v SAŠA regiji: ozaveščanje javnosti. Dogodek ki je potekal v organizaciji Ljudske univerze Velenje in partnerjev Društvo Novus, KGZS-Zavod Celje, RA SAŠA in Zavod Savinja, si lahko v celoti ogledate na tej povezavi.

Doseči želijo čim večjo populacijo ljudi, se pravi, da vse nagovarjajo o pomenu samooskrbe ter uživanju domače, lokalne hrane ter s tem spodbujanju domačega kmeta. V času razglašene epidemije je pomen lokalne hrane  še posebej pomemben. K sodelovanju so povabili nekatere lokalne pridelovalce, predelovalce in turistične delavce, ki v svoje jedilnike vključujejo lokalno hrano. Vključili so pomen lokalne hrane za osnovnošolce in spomnili, da ima področje samooskrbe širši pomen, tudi na področju energetske samooskrbe.

In kako lahko sami prispevamo k povečanju trajnostne lokalne prehranske samooskrbe, ki je temelj zdravega, varnega in kakovostnega načina življenja? Seveda le na način, da kupujemo kvalitetno hrano od malih pridelovalcev v naši bližini, se vključujemo v partnersko kmetovanje ali si sami pridelamo svojo, zdravo hrano. Lahko smo sami dober zgled drugim in tako povečamo količino doma pridelane hrane.

24. 12. 2020|
Na vrh