Dobrodošli v Mozirju

Če si želite ogledati eno najlepših alpskih dolin v Evropi, se podajte v Zgornjo Savinjsko dolino. Tam vam bo ob vstopu v zasanjano in prelepo zeleno dolino, ki jo okrog in okrog objemajo in varujejo skalnati vršaci in vitke, visoke, prekrasne smreke, jelke in bukve, odprla vrata občina Mozirje.

V Mozirju se razliva lepota Savinje in se v nebo dvigujejo Golte (1587 m n.v.). Skozi Mozirje tečeta dva potoka, Mozirnica in Trnava. Staro izročilo pravi, da vsakdo, ki se je le enkrat umil v potoku Trnava, ne more nikoli več iz Mozirja.

Mozirju, v katerem so se nekoč vrstili sejmi, danes dajejo turistični utrip predvsem park cvetja Mozirski gaj s svojimi prireditvami in smučarski center Golte z zimsko in letno ponudbo. Kraj je izhodišče za številne planinske in kolesarske izlete.

Izjemno slikovito in očarljivo občino Mozirje si je vredno ogledati.

Našli smo preprostost v sebi, se jo naučili podarjati, deliti z vsakomer, ki nas obišče, da spočije duha med barvami tišine, pogleda vase skozi prizmo vršečih kapljic, najde svoj odsev v gladini reke in ponese s sabo delček te lepote.

Zaradi varovanja zasebnosti potrebuje YouTube vašo potrditev, da se lahko naloži.
Sprejmem